2020. december 2., szerda

 

A vizsga előtti nap 😅

Na, ez is el fog mindjárt jönni. Kilencedikes korod óta hallgatod, és most itt van. Most már az is érdekel, mit fognak utána kitalálni! Izgulsz, hát persze! Mindenki izgul, ki kicsit, ki nagyon.

4-5 évet erre készültél, és ez az utolsó nap. Holnap szépen belevágsz, jön a magyar, matek, töri és kinek - kinek angol, német, a szakmai vizsgák. Nem vagy egyedül, sokan vannak veled, melletted, de a megmérettetés csak a tiéd. Előtted több ezren megcsinálták, és utánad is meg fogják. Mi baj lehetne? Ráadásul történelmet írsz, ilyen helyzetben előtted még nem voltak.

 


Jó lenne, ha ilyenkor már nem tanulnál! Fogsz!!!

Nyugodtan pakold össze a holmidat, még délelőtt, gondold végig mit veszel fel, ha valami történik a ruháddal van időd helyrehozni (mosás, vasalás… ), de nem gondolnám, hogy a szabónál most kell az új öltönyt megrendelni. Mindenképpen kényelmes, de elegáns ruhát készíts (a szakadt farmered menő, de lehet, hogy nem erre a napra).

Ha szoktál sportolni, jól jöhet egy futás, ám ha nem sportolsz rendszeresen, nem most kellene elkezdeni. Kellemetlen izomlázzal vagy egyéb sportsérülésekkel 3-4 óra írásbelit végig ülni.

Vasárnap van, szerencsére nem bulinap így nem maradsz le semmiről, a haverok is otthon alszanak, igaz ők a szombati buliban merültek ki, hacsak nem, ők is abba a cipőbe járnak, amibe te. Ha este még beszéltek ne az anyagról, amit te tudsz nem biztos, hogy ő is, de tuti rákérdez olyanra, amiről gőzöd sincs, így reggelig keresgélhetsz a tételeidben. Nem éri meg!!!

Ha már nem lesz buli, akkor nem szerencsés a sokak által tuti ötletnek hitt felest legurítani, az is maradjon a szakadt farmered mellett. Hidd el jobban fog esni az ünneplésnél!!!!

Jó neked, ha nagycsaládban élsz és a gondoskodó nagyszüleid is veled izgulnak. Nem hinném, hogy megsértődnek, ha a vacsira szánt kiadós pacalpörit visszautasítod, jobb lenne egy könnyű étel, amit meg is tudsz emészteni. Győzd meg mamit, hogy másnapra sem kell becsomagolni a kisbicskával. Lehet, hogy ez nehezebb feladat, mint a másnapi írásbelid, de ne add be a derekad!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Miért jó, ha hibázunk?     2011-ben Jason Moser a Michigani Állami Egyetem pszichológusa érdekes kutatásról számolt be. Arra vol...