2021. március 8., hétfő

EGYÉB

Újra hódít a társasjátékozás

A járványhelyzet okozta intézkedések és korlátozások alapjaiban változtatta meg a mindennapjainkat. Ennek is köszönhetően nagy mértékben felértékelődött az otthonunkban eltöltött minőségi idő és kikapcsolódás szerepe. A bezártságnak köszönhetően újabb közös családi programok születtek, illetve a régi szokások, elfoglaltságok is felelevenedtek. Ilyen például a társasjáték is, ami az utóbbi hónapokban egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

A társasjáték összehozza a családot, képes áthidalni a generációs különbségeket és a gyerekeket is kiragadja a digitális, virtuális térből. A baráti társasággal folytatott „vérre menő”, izgalmas csatákról nem is beszélve.

A társasjátékozás nem csak a gyerekek szórakozása

https://piatnik.hu/wp-content/uploads/hodit-a-tarsasjatekozas-scaled.jpg

Manapság egyre népszerűbbek a felnőtt társasok is, amelyek tökéletessé varázsolhatják a szombat estéket. A társasjátékokban különböző szerepekbe bújhatunk, szárnyalhat a fantáziánk vagy épp végignevethetjük és nosztalgiázhatjuk az estét. A társasok kizökkentenek a szürke hétköznapok világából, számos izgalmat és csatát tartogat, arról nem is beszélve, hogy szuperül összekovácsolja a csapatot.

Mentális kikapcsolódást nyújt

A videójátékok és digitális térben töltött órák után egyre többen igénylik a közvetlen interakciót, a személyes kapcsolatot egy játékban. Az izgalmas társascsaták mögött pedig komoly mentális fejlődés is húzódik. A rendszeres társasozás sok kognitív képességet edz, döntésre sarkall, tanít jelen lenni, fókuszálni és persze a társas kapcsolatok is remekül fejleszti, elmélyíti. És persze az önfeledt játék öröme visszarepít minket a felhőtlen gyerekkorba.

Remekül fejleszti a gyerekek készségeithttps://piatnik.hu/wp-content/uploads/tarsasjatekozas-gyerekekkel-scaled.jpg

Egy jól megválasztott társasjátékkal segíteni tudjuk a fejlődését, magasabb szintre juttathatjuk a már meglévő jó képességeket. A társasjátékozás során játszva fejlődik a gyermekek koncentrációs, kommunikációs, helyzet-felismerési, és problémamegoldó készsége. A kudarc elfogadása, a másokkal való kooperáció és összefogás, valamint a türelem fontos emberi tulajdonságok, amit a gyermekek felnőttkorukban is kamatoztatni tudnak. A közösen eltöltött minőségi idő pedig mindennél többet ér.

A fenti érvek miatt is, mi mindenképp javasoljuk, hogy rendszeresen játsszatok! 🙂

https://piatnik.hu/ujra-hodit-tarsasjatekozas/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Miért jó, ha hibázunk?     2011-ben Jason Moser a Michigani Állami Egyetem pszichológusa érdekes kutatásról számolt be. Arra vol...