2020. december 2., szerda

Fókuszálj a jelenre!

 

„Fókuszálj a jelenre, az életben csak így lehet eredményesen előrejutni!”

Érdekesen hangzik ez a felvetés Corinne Sweet könyvéből. - Eddig nem mindenki azzal traktált, hogy legyenek jövőbeni terveid, céljaid, döntsd már el mit akarsz, ne csak a mának élj? A jövőd tudatos tervezése fontos, és igaz továbbra is!


 

De! Fontos, hogy megéld a jelen pillanatait, hogy megtanulj észrevenni mindent, ami a testedben, elmédben, és a környezetedben zajlik: a gyomrod korgását, a hátad nyilallását, állkapcsaid izmainak feszülését, az ablakot verdeső esőt, az égen úszó felhőt, a macska dorombolását, a kertben nyíló virágokat, az utcai forgalom zaját, a számítógéped zúgását, a faágon ülő madár csiripelését, az orrod hegyének viszketését, a nyelveden olvadó csoki ízét.

Szeretnék Veletek megismertetni egy nagyon egyszerű, de annál hatékonyabb gyakorlatot, ami segíthet Nektek abban, hogy jobban tudjatok összpontosítani, koncentrálni tanulás közben, illetve hogy egy kicsit felfrissüljetek, ellazuljatok tanulás után, illetve hogy meg tudjátok élni a jelen pillanatait!


Mindfulness: gyakorlatok a tudatos jelenlét eléréséhez

Jó hír! A gyakorlatokat önállóan is tökéletesen el lehet sajátítani és semmilyen terápiás pluszköltséggel nem járnak!

Miért lehet ez fontos Neked?

Javíthatod vele a koncentrációdat, a memóriádat és a fizikai állóképességedet! Emellett, ha rendszeresen végzed, hosszabb és egészségesebb életet élhetsz. - Szerintem ez nagyon jól hangzik! Egyetértesz?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Miért jó, ha hibázunk?     2011-ben Jason Moser a Michigani Állami Egyetem pszichológusa érdekes kutatásról számolt be. Arra vol...