2020. december 2., szerda

A jógaóra


Az óra mindig bemelegítéssel és egyszerűbb pózokkal kezdődik, majd további részében gyakoroljátok a különböző területeket megmozgató pozitúrákat, a légzést. Az óra végén általában egy levezető rész van, amely lehet meditálás, csendes elmélyülés vagy egyszerűbb gyakorlatokkal való levezetés.

Ha úgy érzed, hogy nincs időd, és nem tudsz egy egész órát a jógára szánni, akkor íme, néhány tipp, hogyan illeszd bele a napirendedbe.

o Ha csak fél óra jógára van időd, ne aggódj. Ezt az időt akár ketté is oszthatod, így lefekvés előtt és ébredés után is meg tudod mozgatni magad egy kicsit.

o Próbálgasd magad! Mindenkinek más működik, más napszakban. Nem biztos, hogy az összes pozitúra a kedvenced lesz. Próbálj ki többféle órát, ne félj kísérletezni.

o Találj egy edzőpartnert, akivel rendszeresen eljártok órára. Így tudjátok támogatni egymást, és ha van valaki, akivel tudsz jógázni, nem fogod egykönnyen feladni.

o A rendszeresség a kulcs. Havi egy jóga óra egyáltalán nem hatékony. Ha eldöntötted, hogy belevágsz, csináld teljes gőzzel. Meglásd, hamar tapasztalni fogod az előnyeit!

o A gyakorlatok egy idő után monotonná válhatnak, ha minden héten ugyanazokat csinálod. Vigyél egy kis színt a gyakorlatokba, vagy próbálj ki új feladatokat. Esetleg kombináld a jógát a kardió edzéseddel, vagy futás utáni levezetésnek is használhatod.

A jóga mindenki számára megfelelő mozgásforma, és a legtöbb ember meg is találja a számára legmegfelelőbb formáját.

Ne félj kipróbálni ezt a nagyszerű edzésformát!

Forrás:Mirejóajóga?2020.03.31.In: http://www.kamaszpanasz.hu/hirek/mozgas/5909/joga

Borosné Héja Krisztina

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Miért jó, ha hibázunk?     2011-ben Jason Moser a Michigani Állami Egyetem pszichológusa érdekes kutatásról számolt be. Arra vol...