2020. december 2., szerda

Jóga

 

Jóga

Biztosan többen próbáltátok már, vagy gyakoroljátok rendszeresen. Nekem túl nagy tapasztalatom nincs ezen a téren, de az biztos, hogy a relaxálás, kikapcsolódás tuti módszere. Nem véletlenül űzik ezt a „sportot” az emberek már 3000 éve. Egy óra jógázás után nemcsak a tested frissül fel, hanem belül is nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb leszel.

Ha pedig még sohasem próbáltad, akkor épp itt az ideje elkezdeni! Belevágni, kipróbálni valami újat!

A jógának számos előnye van, nemcsak a hajlékonyságodat, és a mély izmokat fejleszti, hanem megnyugtató sport is egyben. Alvás- és egyéb zavarokkal küzdőknek is ajánlják.

Nagyon sok hely kínál jóga órákat, de ha nincs kedved mások előtt jógázni, kipróbálhatsz különböző DVD-ket, videókat.

Az interneten rengeteg youtube-os videó elérhető jógázni vágyóknak. Néhányat ajánlok itt most nektek teljesen kezdőknek, de bátran böngéssz, hiszen lehet, hogy neked teljesen más mozgásforma vagy stílus jön be.

Ha még soha nem jógáztál-abszolút kezdő otthoni jóga:

https://www.youtube.com/watch?v=oUjnwvDvK44

Hogyan kezdj jógázni? Néhány jótanács kezdőknek:

https://www.youtube.com/watch?v=RyZQhCXgFi0

Az órára öltözz kényelmesen, olyan ruhákba, amelyek nem szorosak, és nem gátolnak a mozgásban. A cipőt felejtsd el, vegyél fel egy kényelmes zoknit, vagy legyél mezítláb, szükséged lesz egy jógamatracra is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Miért jó, ha hibázunk?     2011-ben Jason Moser a Michigani Állami Egyetem pszichológusa érdekes kutatásról számolt be. Arra vol...