2020. december 2., szerda

SZIASZTOK!

Gondolom mostanra már az aranyérmes hiányzóknak is elegük van a „maradjotthon”-ból, s együtt várjuk a május 3-át, amikor is állítólag túl leszünk a csúcson. És akkor majd lesz valami, amiről még nem tudjuk pontosan, hogy mi , de a végéhez aktívabban kezdünk közelíteni, az biztos. Ha esetleg ez kevés vigasz lenne, teljesen érthető. Most nem nehéz rosszul érezni magunkat, mondhatnám ennek van az ideje. Normális, ha a feszültség kirobban belőled, vagy épp ellenkezőleg, depressziósnak véled magad, vagy éppen olyan gondolataid vannak, hogy rajtad kívül mindenki elmebeteg. És ezzel így vannak a veletek élő felnőttek is, pláne ha valaki a vírus miatt munkanélküli vagy beteg lett. És ez sokszor társul a droggal és alkohollal, ami egyébként is csak látszólag jóbarát, bezártságban, feszültséggel párosulva agresszió lesz belőle, amivel sajnos ti is találkoztok…nehéz kikerülni.


Ebben az összezártságban felerősödnek az egyébként többé-kevésbé kikerülhető problémák, egymás idegesítő szokásainak elviseléséhez erős idegzet szükséges. Olvashattok sok jó ötletet azzal kapcsolatban, hogyan töltsék a családok remekül a a karantén hosszúra nyúlt idejét, de ez kb.olyan, mint a nyaralás: vagy bejön, vagy nem, a látszat sokszor más, mint a valóság. Szóval, fel a fejjel, cammogva, de közelít a vége, s akkor majd lesznek újabb dolgok, amin lehet agyalni, s azok is meg fognak oldódni, ahogyan a legtöbb probléma a világon.

De addig is foglalkozz magaddal, ismerkedj azzal, aki ott van a fejedben, szívedben, próbáld megszeretni, vitatkozz vele, csodálkozz rá, ez vagy te, muszáj megbarátkoznotok! Ha nagy a baj, keress, akár engem (halapi.anita@palfy-vizugyi.hu), de hívhatod a Bizalom Lelki Elsősegélyszolgálatot is a 116-123 telefonszámon.

Melyik gyerek törte el a vázát? Izgalmas személyiségteszt következik | nlc

(Biztosak lehettek benne, hogy egy felnőtt találta ki a tesztet, mert az, hogy az anyukájuk is eltörhette a vázát, az a lehetőség eszébe sem jutott)

És egy kis olvasnivaló a születési sorrendről:

https://nlc.hu/horoszkop/20180917/hanyadik-gyerek-vagy-a-csaladban-bamulatos-reszleteket-arul-el-rolad-a-szuletesi-sorrend/

Halápi Anita

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Miért jó, ha hibázunk?     2011-ben Jason Moser a Michigani Állami Egyetem pszichológusa érdekes kutatásról számolt be. Arra vol...